Asperge Platform 14 juli

asp platform brief

  

 Op 14 juli vindt de eerste bijeenkomst in het kader van het Asperge Platform plaats met de volgende onderwerpen:

 

Onderwerp : Behoud van gewasbescherming;Jo Ottenheim, Nefyto

Nefyto is de brancheorganisatie van de agrocehmische industrie in Nederland waarbij alle bekende fabrikanten (zoals Dow, Belchim, BASF, Bayer, Syngenta, UPL, etc. ) zijn aangesloten. Nefyto vervult een belangrijke rol in het behoud en de ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland. Jo Ottenheim vertelt over de wijze waarop dit gebeurt, waarom dit voor de teler belangrijk is en wat wij als telers kunnen verwachten in de toekomst over toepassingsmogelijkheden. De visie van Nefyto op gewasbescherming.

 

Onderwerp : gebruik van AZ500;Wim Boudeling, DOW

AZ500 is dit jaar voor het eerst toegelaten als herbicide in de teelt van asperge. In een korte presentatie vertelt Wim Boudeling de meerwaarde, de werking en de toepassing van AZ500.

 

Onderwerp : herbicidenproef;Ronnie de Hoon, Compas

In het kader van het Asperge Platform is in afstemming met Mertens, Vlamings en Agrea een herbiciden proef aangelegd met nieuwe en bestaande middelen. De proef is uitgevoerd door onderzoeksinstelling Exploras op het proefveld van Compas. Er wordt een bezoek gebracht aan de proef om de resultaten van deze proef te bekijken.

 

Gegevens

Datum   : Vrijdag 14 juli

Tijdstip  : 13.30 uur

Plaats    : ’t Gruntehöfke, Meerlosebaan 1, 5971 NW, Grubbenvorst

 

Deelname : GRATIS

(gelieve om organisatorische redenen even aan te melden:

www.formdesk.com/compas/aspergeplatform14juli  )