Onderzoek & projecten

Praktijkgericht onderzoek speelt een belangrijke rol in het duurzaam verbeteren van de productiviteit binnen landbouwbedrijven.

Dit doen we op onze eigen R&D velden op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
Zo kunnen we telers het beste advies bieden en vormen we een basis voor toekomstige oplossingen en marktkansen.

Lees hieronder meer over de verschillende projecten en studieclubs waar we mee samenwerken.

Lopende projecten

Realise Bio

Binnen het programma Interreg Duitsland-Nederland project Realise-Bio werken Duitse en Nederlandse partijen samen. Dit project richt zich op het toestandkomen van een circulaire bio-economie en kringloopeconomie.

SPoHF

Binnen het programma Interreg Duitsland-Nederland project Irristaud werken Duitse en Nederlandse partijen samen. De projectnaam richt zich op het ontwikkelen van een virtuele kopie van de plant.

Circulaire Teelt en Chemie

Binnen het programma Interreg Vlaanderen-Nederland project Circulaire Teelt en Chemie werken Vlaamse en Nederlandse partijen samen. Het project richt zich op het produceren van kleine moleculaire bouwstenen en de nieuwe inkomstenbronnen hiervan.

Irristaud 2.0

Binnen het programma Interreg Duitsland-Nederland project Irristaud werken Duitse en Nederlandse partijen samen. De projectnaam is een samenvoeging van Irrigatie en Stauden (potplanten en vaste planten). Het project richt zich op watergeefmodellen in de teelt van vaste planten.

Hemp2Comp

Binnen het programma Interreg Vlaanderen-Nederland project Hemp2Comp werken Vlaamse en Nederlandse partijen samen. Het project richt zich op de teelt van vezelhennep en de verwerking daarvan tot biocomposieten.

Agropole Innovates

Binnen het programma Interreg Duitsland-Nederland project Agropole Innovates werken Duitse en Nederlandse partijen samen. Het project richt zich op het ziektevoorspellingsmodellen in combinatie met weerstations.

EIP

Verduurzaming van de boomkwekerijsector door middel van AI-ziektedetectie door sensordata uit zelfrijdende sensorwagen en de toepassing van biostimulanten. Binnen dit traject werken we samen met Nederlandse partijen waar de focus ligt op het ontwikkelen van AI-ziektedetectie op een autonoom voertuig.

POP3 Noord-Brabant: Verduurzamen van de teelt

Binnen dit project wordt door middel van demonstraties, trainingen en coaching de kennis verhoogd om gezamenlijk te zorgen voor het verduurzamen van de teelt.

POP3 Limburg: Q-organisme

Het voorkomen van Q-organismen is van zeer groot belang voor het voortbestaan van bedrijven binnen de boomkwekerijsector.

Partners Compas Agro (voorheen Bright 5²)

Bright 5² is een koepelproject waarbinnen ondernemer gedreven, sector overschrijdend, toegepast, praktijkgericht onderzoek uitgevoerd wordt voor de kapitaalsintensieve teelten die belangrijk zijn voor de regio Zuidoost Nederland. Het project liep van 2019 tot 2023. Na het programma hebben we de werkwijze doorgezet en is het project gecontinueerd. We hebben er voor gekozen om het door te zetten onder Partners Compas Agro.

Afgeronde projecten

Smart Growers

Binnen het programma Interreg Vlaanderen-Nederland project Smart Growers werken Vlaamse en Nederlandse partijen samen. Middels data, precisielandbouw en automatisering ondersteunt het project telers richting Smart Farming.

Cimat

Binnen het programma Interreg Vlaanderen-Nederland project Smart Growers werken Vlaamse en Nederlandse partijen samen. Middels kleine modulaire semi autonome systeemstrekkers willen we de landbouwsector verder ondersteunen.

Coördinator onderzoek

Voor inhoudelijke vragen rondom de onderzoeken die lopen of gaan lopen vragen wij u contact op te nemen met Ronnie de Hoon.

Ronnie de Hoon

Coördinator onderzoek

Tel.: 06-31199385
rdehoon@compas-agro.nl

Coördinator projecten

Voor vragen rondom nieuwe projecten en de mogelijkheden hiervan vragen wij u contact op te nemen met Dirand van Wijk.

Dirand van Wijk

Coördinator projecten

Tel.: 06-16614647
dvanwijk@compas-agro.nl